• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı:



'GELECEĞİ KADINLARLA
BİRLİKTE KURACAĞIZ'

 

 

5 Aralık 2017

AK  Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle ybir kutlama mesajı yayınladı.

Karadağ mesajında şu ifadelere yer verdi:

”Hiçbir medeniyet kadını dışlayarak bir şey inşa edemez. Bu bilinçle medeniyetimizi yeniden kadın erkek ayrımı yapmaksızın beraber inşa edeceğiz. ‘Cennet annelerin ayaklarının altında’ diyen Peygamber Efendimiz cennete giden ilk adımı göstermiştir. Bizler bu bilince sahip bir milletiz.”

Karadağ; “Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk Kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silâh ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk Kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir.”

"Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu Kadını kadar gayret gösterdim diyemez.”

Atatürk bir konuşmasında; "Türk kadını dünyanın en aydın, en faziletli ve en ağır kadını olmalıdır." demiştir. Atatürk "Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah'ın emrettiği şey, erkek ve kadının beraber olarak ilim ve bilgiyi kazanmasıdır." sözü ile toplum hayatında kadının önemini belirtmiştir.

‎Karadağ; “Batılı ülkelerde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Fransa’da 1944’de,İtalya’da 1945’te,Yunanistan’da 1952’de Belçika’da 1960’da ve İsviçre’de 1971 ‘de verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra 1924 yılında Tevhid-i Tedrisat Kanunu’ nun kabul edilmesiyle eğitim tek sistem altında toplanmış ve kadınlarla erkeklere eğitimde eşit imkanlar sunulmuştur. 1925 yılında Kıyafet Kanunu ve 1926 yılında kabul edilen Türk Medeni Kanunu ile kadınların yasal statüsü değişmiş, hem aile içinde hem de bir birey olarak eşit haklar tanınmıştır. Kadınlara 1930’da yerel, 1934’de genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Türkiye'de kadınlar 20 Mart 1930'da belediye seçimlerinde seçme hakkı kazanmışlardır. 1933'te Köy Kanunu'nda muhtar seçme ve köy heyetine seçilme hakkı düzenlenmiştir. Milletvekili seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına ise 5 Aralık 1934'te yapılan anayasa değişikliğiyle kavuşmuşlardır. 8 Şubat 1935'de ilk defa meclis seçimlerine katılan Türk kadınları mecliste 18 sandalye elde ettiler.”

Karadağ; “AK Parti hükümeti olarak 10.Maddesine 2014 yılında “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” maddesi hükümetimiz tarafından anayasamıza eklenmiştir. Ve yine belki de canımızı en çok yakan Kadına Şiddetin önüne geçebilmek amacı ile “Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” ilk kez 2006 yılında uygulamaya konulmuştur. Kadınlara tanınabilecek tek ayrımcılık pozitif ayrımcılıktır. Biz bu düşünce ile kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirdik. Kadın erkek eşitliği, kadına şiddet, kadının korunması gibi konularda çok sayıda yasal değişikliği hükumetlerimiz dönemlerinde yapıldı. Biz bunlarla övünürken başımızın tacı olan kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza daha da devam edeceğiz. Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti hükümeti, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. AK Parti olarak, bugün milyonlarca üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesiyiz.”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi “İnanıyorum ki, geleceğin güvenli, huzurlu, adil ve müferrih dünyasını yerkürenin her köşesindeki kadınlarımızla birlikte kuracağız.”

Karadağ; "Kadınlarımız eğitimden sağlığa, yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almıştır ve almaya da devam edecektir. Kadınların aile içi ve sosyal hayatta hak ettiği yere ve değere ulaşması için toplum olarak tüm görevlerimizi yerine getirmeliyiz.” 

Karadağ; “Kadınlarımızın siyasette yer alması ve başarı sağlaması ülkemizin geleceğe güvenle bakması noktasında önem arz etmektedir. Partimiz, temsil noktasında kadınlarımıza gereken değeri göstermiş ve en fazla kadın milletvekili sayısına sahip 1. Parti olarak kadınlarımızı milletin meclisine göndermeyi başarmıştır.”

5 Aralık 1934 tarihinden bu yana Dünya Kadın Hakları günü olarak kutlanan bu anlamlı gün dolayısı ile hayatın bütün yükünü beraber sırtladığımız, sergiledikleri başarılarla bize ilham veren kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıl dönümünü kutluyor, istiklal savaşımızda,15 Temmuzda ve ülkemizin savunulmasında bugünde kahramanca mücadele eden kadın kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. ”dedi.(BSGMEDYA)



328 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP