• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER
BİR KİTAP

Saadet Partisi (SP) Çorum Merkez İlçe Teşkilatı yönetimi dün Şeker-İş Sendikası İşyeri Temsilciliği’ni ziyaret etti.


‘AMERİKA İSTİYOR
DİYE SATIYORLAR’

 

4 Mart 2018
Saadet Partisi (SP) Çorum Merkez İlçe Teşkilatı yönetimi dün Şeker-İş Sendikası İşyeri Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman’ın ev sahipliğindeki ziyarete SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bazı partililer katıldı.

 


SAKINMAZ: ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞIYIZ

Şeker-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Orhan Sakınmaz, şeker fabrikalarının özelleştirmesine karşı olduklarını açıkladı.

Çorum Şeker Fabrikası’nı da içine alan özelleştirme sürecini yorumlayan Sakınmaz, Şeker-İş’in başlattığı kampanyayı desteklediklerini söyledi.

“Milli Görüş hareketi olarak her zaman yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz” diyen Sakınmaz, şöyle konuştu:

“Erbakan denilince akla fabrikalar gelir. Malesef bugünkü zihniyet, devlete ait fabrikaları tek tek satmaya devam ediyor. Geçmişte Çimento Fabrikası’nın özelleştirilmesi sonrası yaşanan işçi mağduriyetlerini hepimiz hatırlıyoruz. Aslına bakarsanız ben de özelleştirme kurbanıyım. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde çalışıyordum. Özelleştirme sonucu işsiz kaldım.

 

‘ABD İSTİYOR DİYE SATIYORLAR’

Şeker, stratejik öneme sahip bir ürün. Bu sektör, tarımdan hayvancılığa, nakliyeden ticarete kadar pekçok insanı içine alıyor. Bugün ABD istiyor diye şeker fabrikalarını satıyorlar.

2023 yılına kadar Türkiye’de nişasta bazlı şekere (NBŞ) geçiş öngörülüyor. İnsan sağlığını tehdit eden NBŞ’ye karşı şeker pancarı üretiminin devam etmesini savunuyoruz. Zira 170 bin üretici, şeker pancarı tarımından geçimini sağlıyor. Bu durum pek çok hayvan yetiştiricisini de yakından ilgilendiriyor.

Erbakan Hocamız’ın yolunda yürüdüklerini iddia edenler, O’nun açtığı fabrikaları satıp kapatıyorlar. Kalkınmanın yolu üretimden geçer. Saadet Partisi olarak özelleştirmeye karşıyız ve bu haklı davada üretici ve çalışanların yanındayız.”

 

KAHRAMAN:MÜCADELEMİZDE YALNIZ DEĞİLİZ

SP Merkez İlçe Teşkilatı yönetimini kabulünde konuşan Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, “Terimizin son damlasına kadar bu haklı mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

“Bu zor dönemde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz” diyen Sefer Kahraman, şeker fabrikalarının Türkiye için olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

Bugüne kadar çalışanlarla ilgili hiçbir eylem düzenlemediklerine dikkat çeken Kahraman, daima şeker sanayinin en önemli aktörleri arasındaki üreticilerin sesi olduklarını kaydetti.

Şeker Fabrikası’nın Çorum’un bacası tüten tek kamu kurumu olduğunu vurgulayan Kahraman, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Şeker Fabrikaları’nın özelleştirme girişimleri daha önce yargı kararları ile iptal edilmişti. Söz konusu iptal koşulları bugün de aynen geçerli. Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal, Çorum ziyareti sırasında, ‘Şeker Fabrikaları’nın satışı meselesini 40 defa düşünmek gerek’ demişti. İktidar partisi teşkilatı üyeleri de bu satıştan asla memnun değil, taban tepkili. Üstelik özelleştirmeye karşı geçmiştekinden çok daha büyük bir halk desteği görüyoruz. Çünkü bugüne kadar haklı mücadelemizde kimseyi yanıltmadık. Bu mesele, Türkiye’nin ortak meselesi ve hepimizin sahip çıkması gerekiyor.

 


‘GARANTİ SÖZLERİ BOŞ LAF’

‘Çalışanlara, üreticilere hiçbir şey olmayacak’ gibi ifadelerin bağlayıcılığı yok. Zira geçmişte yaşanan örnekler var. Çorum’un içinde bulunduğu bölgede 5 fabrika ayrı ayrı satılacak. Bölgenin en iyilerinden biri olan Çorum Fabrikası, tesis bakımından avantajlı ama pancar ekim alanları bakımından ne yazık ki dezavantajlı. Çünkü işlediğimiz 955 bin ton pancarın ancak yarısı bu bölgede yetiştiriliyor. Söz konusu rakamlara bakıldığında Çorum yöresinin tek başına bu fabrikayı rantabıl bir şekilde işletmesi mümkün görünmüyor.

Şeker Fabrikası çalışanlarının birkaç ay çalışıp yılın geri kalanında yattığını düşünenler hata ediyor. Çünkü üretim döneminde 3 vardiya halinde 115 gün izinsiz ve ücretsiz mesai ile özverili bir şekilde çalışan işçilerimiz normalde yılın 345 günü çalışmış gibi mesai yapıyor. Hangi kamu kurumu yılın 345 günü çalışıyor?

Çorum Şeker Fabrikası zarar etmiyor, hep kâr ederek üretimini sürdürüyor. Türkiye’ye şeker fabrikalarını özelleştirmesini tavsiye eden hiçbir Batılı ülkede şeker sektörü özel değil, devlet tekelinde. Hem tarım hem de sanayiye hitap eden bu sektör, kaba yem ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayarak hayvancılığa ve nakliye sektörüne de kaynak sağlıyor.

8 şehidimiz var ve yüreğimiz yanıyor. Mehmetçiğimizin cephede kazandıklarının masa başında yabancı işbirlikçilere satılmasını doğru bulmuyoruz. Cephede kazanılanı masada kaybetmeyeceğiz. Pancar üretimi bu toprakların can damarlarına kadar işlemiş. Şeker Fabrikaları’nı satmak bu toprakların damarlarıyla birlikte kalbini sökmektir. Buna asla müsade etmeyeceğiz. Bu milletin, çiftçinin, işçinin ahı tutar, unutmasınlar. Haklı mücadelemizde tüm sivil toplum kuruluşları ve köy muhtarlarımızın da desteğini bekliyor, terimizin son damlasına kadar bu milletin hakkını savunacağımızı bir kez  daha ifade ediyoruz.”/BSGMEDYA

 

 

 



439 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI