Eğitim tarihimizde önemli ve özel bir yere sahip olan Köy Enstitüleri’nin 78.yılı Çorum'da da bir programla kutlandı'KÖY ENSTİTÜLERİ’NİN KAPATILMASI TALİHSİZLİKTİ'
Eğitim tarihimizde önemli ve özel bir yere sahip olan Köy Enstitüleri’nin 78.yılı, ADD Çorum Şubesi dernek lokalinde düzenlenen bir program ile kutlandı. Etkinliğe 1960’lı yılların TÖS hareketinden, Köy Enstitü çıkışlı emekli eğitimci-gazeteci Müslüm Tunaboylu, ADD eski Şube Başkanı Av.Yılmaz Köse, Emekli eğitimci-yazar Sami Akpınar, Yazarlar Bahri Güven, Fatma Yalçınkaya, Zülal Kaya, Eğitimci-Şair Mehmet Öztürk, Öğretmen-Yazar İbrahim Gösterir, Can Yoksul Emekli eğitimci Şeref Karataş ile çok sayıda isim katıldı. SİYASİLER DE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi’nce Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 78. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik adeta bir çok siyasi parti temsilcisinin buluşma noktası oldu. Etkinliğe CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Rasim Burhanoğlu, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Abdullah Şahin, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP İl Başkan Yardımcısı Sedat Genç, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gül Sezer ile çok sayıda eğitimci ile dernek üyesi katıldı. KALENDER’E ROZET.. Programda ayrıca ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, derneğin yeni üyelerinden CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve Necdet Filizli’ye rozet takıp, üyelik kartlarını takdim etti.
‘KÖY ENSTİTÜLERİ, YERLİ VE MİLLİ BİR HAREKETTİR’ Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, Köy Enstitüleri’nin tarihsel gelişimi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Köy Enstitüleri’nin Cumhuriyet devrimlerinin en önemli atılımlarından olduğunu vurgulayan Demirer, ‘Köy Enstitüleri, en önemli aydınlanma hareketidir. 17 Nisan 1940 tarihinde kurulan Köy Enstitüleri, hem yerli ve milli bir harekettir.’ diye konuştu.
Ankara Üniversitesi Eğitim bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Meral Uysal da, Köy Ensitüleri’nin kapatılmasının büyük bir talihsizlik olduğunu dile getirdi. Köy Enstitülü bir babanın kızı olarak, babası Musa Uysal’ın anılarından anekdotlar sunan Prof. Dr. Meral Uysal, Köy Enstitüleri ile ilgili görüşlerini aktardı.
KİTAPLARINI TANITTILAR.. Ankara Üniversitesi Eğitim bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Meral Uysal’ın konuşmacı olarak katıldığı kutlama programında yazarlar Bahri Güven, Fatma Yalçınkaya, Muzaffer Gündoğar ve Eğitimci-Şair Mehmet Öztürk edebiyat çalışmaları hakkında görüşlerini dile getirdiler ve daha sonra da kitaplarını imzaladılar./BSGMEDYA |
496 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |