• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

CHP Çorum İl Başkanı Tahtasız, sağlık sendikalarını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi

  1.  
  2. ‘SAĞLIKTA ŞİDDET
  3. SON BULSUN,
  4. ÇALIŞANLARA ADİL
  5. ÜCRET ÖDENSİN’
  6.  



25 Eylül 2020

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, sağlık çalışanlarının hak ettiği değere ve ekonomik güvenceye kavuşması gerektiğini belirterek, sağlıkta şiddet olaylarının da bir an önce son bulması, şiddete karşı önlem ve yaptırımların artırılması gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Tahtasız, sağlık sendikalarını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

 

İlk olarak Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’i ziyaret ederek Şube Başkanı Ahmet Saatcı ile görüşen Tahtasız, daha sonra ise KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nı (SES) ziyaret ederek Başkan Psikolog Didem Azapçı ile sohbet etti. Tahtasız ayrıca Birleşik Kamu-İş’e bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası Çorum İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi ile görüştü.

 

 

  1. 97 SAĞLIK ÇALIŞANI
  2. COVİD-19 KURBANI

Sağlık sendikalarının temsilcileri, dünyada ve ülkemizde hızla yayılan Covid-19 salgınına karşı sağlık camiasının fedakarca ve cansiparene mücadeleye devam ettiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının Covid-19’a yakalanma riskinin büyük olduğuna işaret eden sendika temsilcileri, bugüne kadar ülkemizde 41’i hekim olmak üzere 97 sağlık çalışanının virüs sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

  1. ŞİDDET SON BULSUN,
  2. ADİL VE İNSANCA
  3. YAŞANABİLECEK
  4. ÜCRET DÜZENLEMESİ OLMALI..
  5.  

Sağlık sendikalarını ziyareti sırasında konuşan Tahtasız, “sağlık çalışanlarının ek ödeme adaletsizliği giderilmemiş iken, pandemi döneminde sağlık çalışanlarının bu kadar özverili çalışmasının karşılığı maaş+ sabit ücret olması kabul edilemez” dedi.

Pandemi döneminde COVİD-19 rahatsızlığına yakalanan sağlık çalışanlarının mutlak surette meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmesini isteyen Tahtasız, “Her gün neredeyse basın yayından izlediğimiz kadarıyla sağlıkta yaşanan şiddet kabul edilemez bir hale gelmiştir. Şiddetin önlenebilmesi için cezalar caydırıcı olmak zorundadır” diye konuştu.

 

 

Tahtasız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sağlık çalışanları için çok maaş alıyorlar ifadesi doğru değildir. Sağlık çalışanları son yıllarda diğer kurumlarda çalışan personellerden asla fazla bir ücret almamakta, neredeyse daha düşük ücret alır hale getirilmişlerdir.

Pandemi döneminden önce performans ücreti alan hastane sayısı birkaç tane iken, pandemi dönemi ile beraber maaş+ sabit ücret dışında performans ücreti alan hastane neredeyse kalmamıştır.

Pandemi döneminde 3 ay tavandan verilen ek ödeme, Haziran ve Temmuz ayında verilmemiş, Ağustos ayından itibaren verileceği sağlık bakanı tarafından açıklanmış ve resmi gazetede yayımlanmıştır. Ancak hala sağlık çalışanlarına bakan tarafından ek ödemeye ilişkin verilen söz yerine getirilmemiştir. Verilen sözün mutlak surette gereğinin yapılması, sağlık çalışanlarına vefanın göstergesi olacaktır. Sağlık çalışanları artık kuru laf değil icraat beklemektedirler.

Kamuda çalışan memnuniyetinin en düşük olduğu kurum sağlık çalışanlarıdır. Yetkililer bunun sebebini araştırmalı ve gereğini yapmalıdır.”

Tahtasız, “657’ye tabi olmayan taşeron işçiler, şimdiki sürekli işçi kadrosunda olan temizlik, güvenlik, hasta bakıcı, sekreter gibi hastane çalışanları ile aynı haklardan yararlanmalıdır” dedi.

Tahtasız, sağlıkta yıpranma payının her sağlık çalışanına eşit şekilde verilmesi gerektiğini savundu.

 

 

Genel Sağlık-İş Çorum Temsilcisi Yalçın Çiftçi ise Tahtasız’a sağlık çalışanlarının taleplerini şu cümlelerle iletti:

- Öncelikle tüm sözleşmeli çalışma modellerine son verilip herkese 4/a kadro verilmelidir.

- Tüm ek ödemeler emeklilik hesaplamasına dahil edilmelidir.

- Ek göstergeler kademeli olarak artırılmalıdır.

- Performans sistemi kaldırılmalıdır.

- Herkese adil, hakkaniyetli bir ücret verilmelidir.

- Yıpranma payı, beş yıla bir şeklinde ve geriye yönelik kapsamak şartıyla verilmelidir.

- Sağlıkta şiddet TCK’da düzenlenmelidir.

- Covid ve benzer hastalıklar meslek hastalığı olarak tanımlanmalı ve haklarımız verilmelidir.

- Sağlıkta özelleştirmelere son verilmelidir.

- Atatürk’ün başlattığı ‘ulusal halkçı sağlık’ politikalarına dönülmelidir.”

Tahtasız’a ziyaretleri sırasında CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti./BSGMEDYA

 

www.bsgmedya.com




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP