Eğitim İş Sendikası Çorum Şubesi’nin 10 Aralık İnsan Hakları Haftası kapsamında düzenlenen ‘Demokrasi ve İnsan Hakları’ konulu konferansı gerçekleştirildi.
Eğitim İş Sendikası Çorum Şubesi’nin 10 Aralık İnsan Hakları Haftası kapsamında düzenlenen ‘Demokrasi ve İnsan Hakları’ konulu konferansı gerçekleştirildi. Çorum Belediyesi Konferans Salonu’nda 10 Aralık İnsan Hakları Haftası kapsamında düzenlenen ‘Demokrasi ve İnsan Hakları’ konulu konferans, Filiz Şahin’in sunuculuğunda başladı. Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Selim Bozkurt’un bir açış konuşması yaptığı; Eğitim İş MYK Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer’in oturum yöneticiliğini üstlendiği programda Eğitim İş Kurucu Başkanı Dr. Niyazi Altunya, ‘Demokrasi ve İnsan Hakları’ konulu bir konferans verdi.
Etkinliğe Eğitim İş Sendikası Şube yöneticileri ve üyeleri ile Birleşik Kamu İş İl Temsilcisi İlhan Yaşar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, Zafer Partisi İl Başkanı Bedii Onan, Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, Oğuzlar önceki dönem Belediye Başkanı Orhan Ateş ve davetliler katıldı. Şube Başkanı Bozkurt’un açış konuşması, oturum yöneticisi Eğitim İş MYK Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer’in kısa sunumunun ardından söz alan Eğitim İş Kurucu Başkanı Dr. Niyazi Altunya, ‘İnsan Halkları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesinin 74. Yıldönümünde insanhakları mücadelesinin önemine dikkat çekti. Altunya, 1215 Magna Carta’dan 1789 Fransız Devrimi ile hayat bulan ‘İnsan ve Yurttaş hakları bildirisinden günümüze gelen süreçte 10 Aralık 1948 yılında hazırlanan İnsan Halkları Evrensel Bildirgesi’nin önemi daha iyi anlaşıldığına dikkat çektiği konuşmasında insan hakları mücadelesinin Türkiye’de biraz gecikmiş olarak başladığını kaydetti.
19 Mayıs 1919’da başlayan hareketin sadece bir coğrafya konumu olarak değil, bir devletin kuruluş mücadelesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Niyazi Altunya, biraz gecikmiş olarak gelen 1921 Anayasası’nın da çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Laik düzene geçilmesinin başta insan haklarının hayata geçirilmesinin mücadelesi olduğuna dikkat çeken Eğitim İş Kurucu Başkanı Dr. Niyazi Altunya, Köy Enstitüleri’nin de ülkenin aydınlanmasında çok önemli işlevler üstlenen kurumlardan birisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin insan hakları tarihinin çok önemli aşamalardan bugünlere geldiğini de anlatan Niyazi Altunya; ‘Gele gele bugün 6 yaşında çocuğa yapılan istismara gelindiğini belirterek, bunun asla kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.
Program, konuşmacılara plaket takdimi ve günün anısına toplu fotograf çekinilmesi ile son buldu./BSGMEDYA
|
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |