• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER
BİR KİTAP

Vali Ali Çalgan, beraberinde Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Ekim ayında Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

              

 

  1. ÇORUM’UN HUZURUNU
  2. KAÇIRANLARA GÖZ
  3. AÇTIRMAYACAĞIZ!
  4.  

  1. 13 Kasım 2024

Çorum Valisi Ali Çalgan, halkın huzur ve sükunetini, asayişi sağlamak amacıyla Emniyet ve Jandarma birimlerinin yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Ekim ayı içerisinde 6.640 adet devriye faaliyeti, 593 adet sabit-seyir halinde umuma açık yerlerde uygulama ve 122 adet geniş katılımlı huzur uygulaması gerçekleştirildiğini açıkladı.

Vali Çalgan, uygulamalarda 218.896 şahsın sorgusunun yapıldığını, 137.558 aracın denetlendiğini ve kurallara uymayan 26.472 araç sürücüsüne veya araç plakasına gerekli idari para cezaların uygulandığını kaydetti.

Vali Çalgan, “trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araçlar ile sürücü belgesiz veya alkollü araç kullanma gibi çeşitli suçlardan toplam 954 araç trafikten men edilmiştir” dedi.

Vali Ali Çalgan, beraberinde Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Ekim ayında Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalgan, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem şehir merkezinde, hem de kırsalda olmak üzere tüm Çorum genelinde emniyet ve jandarma birimlerimizle suç ve suçluların üzerine kararlı bir şekilde gidecek, halkımızın can ve mal güvenliğini bozanlara, huzur ve sükûnunu kaçıranlara göz açtırmayacağız” şeklinde konuştu.

Vali Çalgan, konuşmasında şu konulara değindi:

 

  1. HUZUR UYGULAMALARI
  2. TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

“Suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadıyla ilimiz genelinde; 6.640 adet devriye faaliyeti, 593 adet sabit-seyir halinde umuma açık yerlerde uygulama ve 122 adet geniş katılımlı huzur uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamalarda; 218.896 şahsın sorgusu yapılmıştır.

Çeşitli suçlardan haklarında adli makamlarca yakalama kararı bulunan 238 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Bu şahıslardan 106’sı tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Kişilere karşı işlenen suçlar kategorisinde 665, mal varlığına karşı işlenen suçlar kategorisinde 295, topluma karşı işlenen suçlar kategorisinde 219, millete ve devlete karşı işlenen suçlar kategorisinde 13, takibi şikâyete bağlı olaylar kategorisinde 819 olmak üzere, ekim ayı içerisinde ilimiz genelinde 2.011 asayiş olayı gerçekleşmiş, bu olaylardan 1.852’si aydınlatılmıştır. Buna göre meydana gelen olayların aydınlanma oranı % 92.1’dir.

Bu oranı, kolluk teşkilatlarımızın gayretli çalışmaları ve hemşehrilerimizin işbirliği ile daha da yukarılara çekeceğiz.

  1.  
  2. SUÇ VE SUÇLULARLA
  3. ETKİN MÜCADELE

Yürütülen çalışmalarda; 44 adet ruhsatsız tabanca, 34 adet av tüfeği, 17 adet kuru sıkı tabanca ve bu silahlara ait 1.686 adet çeşitli çap ve markalarda fişek ele geçirilmiştir. Ayrıca 25 adet kesici, delici alet ele geçirilmiştir.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemek isteyen uyuşturucu tacirlerine yönelik mücadelemiz de aralıksız devam etmektedir.

Bu kapsamda Narkotik ve Kom Birimlerimizce yürütülen faaliyetler neticesinde; 153 gr. Metamfetamin, 1.265 gr. Kubar esrar, 750 ml. Bonzai hammaddesi, 1.122 gr. Bonzai, 15.102 adet Sentetik ecza, 449 gr. Skunk maddesi, 25 adet Ecstasy, 40 kg. kaçak kıyılmış tütün, 1.171.600 dal/adet makaron sigara, 25 adet gümrük kaçağı elektronik sigara, 14 adet gümrük kaçağı elektronik sigara likidi, 2.546 litre ve 10 şişe kaçak alkol, 2.235 adet kaçak cinsel içerikli emtia, 10 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiştir.

5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan 11 olay gerçekleşmiş, 13 şahsa adli işlem yapılmıştır.

Uyuşturucu madde ticareti suçundan 59 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, bunlardan 13 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Uyuşturucu ile mücadelede eğitim faaliyetlerine de devam edilmiş, İçişleri Bakanlığımızın başlattığı “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında 681 anneye, “Narkogençlik” faaliyeti kapsamında 2.472 üniversite öğrencisine, “Narkonokta” ve “Narkoyetişkin” faaliyetleri kapsamında 1.833 vatandaşa ulaşılarak UYUMA uygulaması tanıtılıp bilgilendirmeler yapılmış,“Narkoalan” uygulaması kapsamında da okulların giriş ve çıkış saatlerinde okul önü ve çevresinde gerekli kontroller yapılmaya devam edilmiştir.

Bu kapsamda okul çevrelerinde yer alan 14 farklı internet cafe, 43 farklı kıraathane ile park ve bahçelerde 907 şahıs sorgulanmış toplamda 57 işyeri denetlenmiştir.

Ayrıca, kolluk birimlerimizde görevli, 243 personele bağımlılıkla mücadele farkındalık eğitim verilmiştir.

  1. TERÖR ÖRGÜTLERİNE AF YOK

Terörle mücadele çalışmaları kapsamında; terör örgütlerine yönelik olarak, istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmiş, sosyal medya üzerinden terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen hesaplar hakkında adli işlem yapılarak tahkikat evrakları ikmalen Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilmiştir.

DEAŞ Terör Örgütünün faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yapılan 1 planlı operasyonel çalışma kapsamında 3 şahıs hakkında adli işlem yapılmış, 5 şahıs hakkında kamu güvenliği açısından tehdit oluşturduğundan idari işlem yapılmış ve bu şahıslar sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim döneminde Çorum Hitit Üniversitesine bağlı Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında Ekim ayı içerisinde 5.420 öğrenciye yönelik ‘‘El Ele Güvenli Geleceğe’’ temalı konferans verilerek stant açma faaliyeti yapılmıştır.

Örgüte katılmamış ancak örgütlerin çeşitli yollarla irtibat kurmaya çalıştıkları tespit edilen gençlerin korunması amacıyla 4 aile ziyaret edilerek bilgilendirilmiştir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesinde görevli (280) Özel Güvenlik Görevlisine “Terörle Mücadelede Farkındalık Eğitimi” verilmiştir.

Göçmen kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında; 52 düzensiz göçmen yakalanarak gerekli işlemler yapılmıştır. Bu düzensiz göçmenler daha sonra farklı geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir. Aile içi ve kadına yönelik şiddeti önleme faaliyetleri kapsamında;386 tedbir kararı uygulanmıştır.

Konu hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında, 49 etkinlikte 2.219 vatandaşımıza KADES uygulamaları tanıtılmış, gerekli bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Siber suçlar ile mücadele faaliyetleri kapsamında; yasadışı olarak internet üzerinden bahis oynatıldığı tespit edilen 95 site ile müstehcenlik ve fuhuş içerikli yayın yaptığı tespit edilen 21 site olmak üzere toplam 116 site, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Bilgi İhbar Merkezine bildirilerek idari tedbir kapsamında URL adreslerine erişimin engellenmesi sağlanmıştır.

Oltalama tekniği ile kişilerin bilgilerini ele geçirerek menfaat temin ettiği tespit edilen 50 URL adresi Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirilerek çok sayıda vatandaşımızın mağdur olmasının önüne geçilmiştir.

Sosyal Medya Platformları TikTok, Twitter(X) ve Youtube üzerinden herkese açık bir şekilde PKK/KCK-YPG-PYD Terör Örgütü Propagandası ve FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik paylaşım yaptıkları tespit edilen 23 sosyal medya kullanıcısının video içeriklerine ve paylaşımlarına Çorum Sulh Ceza Hâkimliğine yapılan başvuru sonucunda erişimin engellemesi ve içerik çıkarma kararları alınmıştır. Ayrıca suç teşkil edebileceği değerlendirilen toplam 117 sosyal medya hesabı hakkında işlem yapılmış ve sosyal medya hesaplarının kapatılması yönünde ilgili birimlere bildirimde bulunulmuştur. Bilişim suçlarından aranan 5 şahıs da yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.

“Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme” faaliyetleri ve SİBERAY projesi kapsamında 18.598 kişiye bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Yine Ekim ayında trafik birimlerimizce: 137.558 araç denetlenmiş ve kurallara uymayan 26.472 araç sürücüsüne veya araç plakasına gerekli idari para cezaları uygulanmıştır.

Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araçlar ile sürücü belgesiz veya alkollü araç kullanma gibi çeşitli suçlardan toplam 954 araç trafikten men edilmiştir.

Bunun yanı sıra 7.624 motosiklet kontrol edilmiş, 2.007 motosiklet sürücüsüne işlem yapılmıştır.

Ekim ayında 1.057 okul servis aracı denetlenmiş, 102 servis sürücüsüne, fazla yolcu taşımak vb. ihlallerden işlem yapılmıştır.

10 okul servis aracı ise trafikten men edilmiştir.

Çevre, doğa ve hayvanların korunması faaliyetleri kapsamında; 35 olaya müdahale edilerek, 29 şahıs hakkında adli ve idari işlem uygulanmıştır. Söz konusu olaylarda define aramada kullanılan 1 adet dedektör ve su ürünleri avcılığı faaliyetlerinde kullanılan 1 şişme bot ile balık avcılığında kullanılan çeşitli malzemelere el konulmuştur. Baraj ve göletlerimiz ile avlaklarda kaçak avcılığa kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.

Çevre, doğa ve hayvanların korunması ile ilgili 226 vatandaşımıza bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmıştır.

Ceza infaz kurumlarına ilişkin işler kapsamında; Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Sungurlu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda toplam 4.043 hükümlü ve tutuklu bulunmaktadır. Dönem içerisinde diğer infaz kurumlarına ve hastanelere 405 hükümlü ve tutuklu sevki yapılmıştır. Hükümlü ve tutuklu ziyaretine gelen şahısların sorgulanması sonucu, aranmakta olan 11 şahıs da yakalanmıştır.

  1. DOLANDIRICILARA
  2. KARŞI UYARI

Önemine binaen, birkaç konu üzerinde özellikle durmak istiyorum.

Öncelikle hemşehrilerimizi internet, telefon ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılığa karşı daha fazla duyarlı/daha fazla dikkatli olmaya davet ediyorum.

Kendilerini asker, polis, savcı olarak tanıtan ve sizden banka hesap bilgisi, ziynet eşyası gibi taleplerde bulunanlara zinhar itibar etmeyiniz. Bu konularda en ufak bir şüphe duyduğunuzda durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezine bildiriniz.

Bir başka önemli konu ise; düğünlerde ve eğlencelerde silah ile havaya ateş edilmesidir. Bu olayların yaralanma ve ölümlere yol açtığı herkes tarafından bilinmektedir. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz tarafından tüm etkinlikler sıkı bir şekilde kontrol edilmekte, silah atanların tespiti yapılmakta ve ilgili mevzuat uyarınca gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Hemşehrilerimizi bu konuda da duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem şehir merkezinde, hem de kırsalda olmak üzere tüm Çorum genelinde emniyet ve jandarma birimlerimizle suç ve suçluların üzerine kararlı bir şekilde gidecek, halkımızın can ve mal güvenliğini bozanlara, huzur ve sükûnunu kaçıranlara göz açtırmayacağız. Bu faaliyetleri icra ederken, tüm Çorumlu hemşehrilerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, adli kurumlarımız, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, esnaf odaları, STK’lar, köy ve mahalle muhtarlarımızla iletişim, uyum ve koordineli bir işbirliği içerisinde çalışmalarımıza hız kesmeden aralıksız devam edeceğiz.”/BSGMEDYA




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI